Početna

O Dječjem domu A.G.Matoš

Dom zbrinjava oko 55 djece u dobi od 7 – 18 godina. Organiziran je u 3 zgrade izgrađene 1939., a djeluje od 1945. godine.
Podružnica se sastoji iz 2 odjela: Odjel velikih skupina za 35 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i  Odjel malih skupina za 20 dječaka dobi do 14 godina s poremaćajima u ponašanju, koji su uključeni u intenzivni tretman.

Predstojnica Doma je Đurđa Ćaćić, soc.pedagog.

Brojne su slobodne aktivnosti: sportske, glazbene – band BIJEG, kompjutorske radionice, likovni sadržaji i sl., što veoma pomaže u resocijalizaciji i odgoju djece.
Kvaliteti života u domu znatno doprinosi angažman  volontera.

Misija: Stvaranje visoko humanog okruženja za pravilan rast i razvoj djece i mladih te stalni rad na povećanju razine profesionalnosti, uspješnosti i stručnosti.

Vizija: Osigurati najbolju skrb za djecu i mlade uz što kraći boravak u domu. Preuzeti odgovornost za svoje rezultate i osigurati najbolje temelje za budućnost djece i mladih

Položaj doma

Dom je smješten u tri objekta  na području Trešnjevke. Dobro je prometno povezan sa svim dijelovima grada i okolicom. Djeci su dostupne brojne osnovne i srednje škole, zdravstvene, sportske, kulturne i druge ustanove.

Dom se nalazi u neposrednoj blizini srednje škole za djecu s posebnim potrebama u Zagorskoj ulici.