Početna

Korisno

ČESTA PITANJA DOMU:

1. Kako posvojiti dijete?

Dom nema ovlasti provođenja postupka posvajanja, niti izbora posvojitelja za djecu smještenu u domu.

Potencijalni posvojitelji se trebaju javiti centru za socijalnu skrb prema svom mjestu prebivališta, koji će utvrditi ispunjavaju li uvjete za posvojenje prema Obiteljskom zakonu, te o tome napisati izvješće.

Nakon psihosocijalne obrade, potencijalni posvojitelji trebaju uputiti zamolbe za posvojenje svim centrima za socijalnu skrb na području Republike Hrvatske, jer oni vrše izbor posvojitelja za dijete i provode pravni postupak posvojenja. Ako ih centar za socijalnu skrb izabere za posvojitelje djeteta smještenog u domu, uputit će ih u dom na upoznavanje s djetetom.

Uloga doma je da im omogući druženje s djetetom, da ih upozna s djetetovim zdravstvenim i psihofizičkim statusom, a vezano uz to, na raspolaganju im je stručna pomoć i savjetovanje liječnika pedijatra, psihologa, socijalnog radnika, pedagoga i drugih članova stručnog tima.

2. Što možete donirati djeci?

Za djecu od 0 – 21 godinu možete donirati odjeću, obuću, igračke, školski pribor, kozmetiku, tehničke uređaje (TV, DVD, CD playeri, play station i dr.).

Možete sponzorirati ili organizirati ljetovanje, zimovanje, izlete, odlazak u kino, koncerte, na sportske događaje i sl.

Možete financirati dodatni terapeutski rad s djecom (psihoterapija, fizikalna terapija, aromaterapija i sl.).

Možete uplatiti financijsku pomoć na račun Doma: IBAN: HR0323900011100013767. Potrebno je osim broja žiro – računa navesti i svrhu uplate, naziv i adresu doma: Nazorova 49, Zagreb.

Svrha uplate: Vaša želja u koju svrhu  utrošiti novac, npr: održavanje doma, kupnja dječje odjeće, oprema doma i sl.

3. Kako volontirati u Domu?

Ukoliko želite biti volonter u Nazorovoj ili podružnicama, trebate se javiti stručnim osobama zaduženim za rad s volonterima, koje će vas upoznati s načinima volontiranja i obvezama, potrebnoj dokumentaciji i dr.

  • Nazorova: Dragana Miletić, soc.radnica ili Ana Jakolić Musija,pedagog na tel. 4821702 ili 4821703
  • Podružnica Laduč: Dijana Miloš, soc.radnica , tel. 3395765
  • Podružnica A.G.Matoš: Martina Mladić, psiholog, ili Terezija Purić, glaz.odgajatelj, tel. 3695482
  • Podružnica I.G.Kovačić: Sandra Hajtok Marić, soc.radnica , tel. 4834536
  • Stambena zajednica: Jelena Rukavina Kalinić, odgajateljica, 0915989801.